+30 210 9926518

Η αρωματοθεραπεία αποσκοπεί στη θεραπεία του νου, ψυχής και σώματος με τη χρήση θεραπευτικών αρωμάτων, γνωστών ως αιθέρια έλαια.
arwma slide
shadow decor

Τί είναι αρωματοθεραπεία;

Αρωματοθεραπεία, είναι ο κλάδος εκείνος της βοτανικής ιατρικής που σαν σκοπό της έχει τη θεραπεία νου, ψυχής και σώματος με τη χρήση αρωμάτων, όχι όμως εκείνων που γνωρίζουμε όλοι λόγω των κοσμητικών τους ιδιοτήτων, αλλά πρόκειται για αγνά, αποσταγμένα έλαια φυτών, γνωστών για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, τα αιθέρια έλαια. Είναι καλό να δούμε την αρωματοθεραπεία σαν κομμάτι ενός ολιστικού τρόπου προσέγγισης και όχι απλά σαν μια ακόμα εναλλακτική πρόταση.

Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να μένουμε μόνο στο σύμπτωμα της ασθένειας, αλλά να αναζητάμε το αίτιο της αρρώστιας και να φροντίζουμε για την πρόληψη της. Αν και τις περισσότερες φορές φαίνεται πως η εκδήλωση της ασθένειας συμβαίνει ξαφνικά, οι λόγοι που αυτό συμβαίνει δεν είναι καθόλου ξαφνικοί.
Κληρονομικοί παράγοντες, αλλά κυρίως ο τρόπος ζωής μας, είναι οι βασικές αιτίες εκδήλωσης της ασθένειας.

Επομένως, στην ολιστική αρωματοθεραπεία πρέπει να συμμετέχουμε ενεργά, δεν είναι όπως στην κλασσική ιατρική που αφήνουμε το σώμα μας στο γιατρό και απλά παίρνουμε τα φάρμακα που μας προτείνει, ούτε πρέπει να περιμένουμε μια ξαφνική θεραπεία, στην αρωματοθεραπεία τα αποτελέσματα είναι σταδιακά αλλά σε μακροχρόνια βάση είναι πολύ καλά.

Tα τρία βασικά μοντέλα αρωματοθεραπείας είναι:


  • Γερμανικό : με κύρια έμφαση στην όσφρηση (εισπνοές - διάχυση - εξαέρωση)
  • Αγγλικό : ολόσωμο χαλαρωτικό μασάζ με αιθέρια έλαια διαλυμένα σε μια βάση από φυτικά λάδια
  • Γαλλικό : εσωτερική χρήση των αιθέριων ελαίων κατά το ιατρικό πρότυπο (στοματική οδός/υπόθετα)
slider shadow decorarive image