+30 210 9926518

Ο κάθε ένας μας είναι διαφορετικός από τον άλλο, αυτός είναι και ο λόγος που κάθε φαρμακοτεχνική συνταγή μπορεί να σχεδιαστεί ειδικά για τις ατομικές ανάγκες μας.
labslide
shadow decor

Φαρμακοτεχνικό εργαστήριο

 

Ο κάθε ένας μας είναι διαφορετικός από τον άλλο, γι΄αυτό κάθε φαρμακοτεχνική συνταγή μπορεί  να πραγματοποιηθεί για διαφορετικές ατομικές ανάγκες. Σε συνεργασία με τον θεράποντα γιατρό, ο φαρμακοποιός μπορεί να ετοιμάσει για τον ασθενή, «προσαρμοσμένα στις ατομικές του ανάγκες » φάρμακα σε ένα ειδικό φαρμακοτεχνικό εργαστήριο, χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες διαθέσιμες τεχνικές και εξοπλισμό. Το φαρμασκοτεχνικό εργαστήριό μας τροποποιεί τα φάρμακα σύμφωνα με το αίτημα του θεράποντα γιατρού, σε διαφορετική δόση ή μορφή, κατάλληλα για τον ασθενή. Για παράδειγμα, το φαρμασκοτεχνικό εργαστήριό  μπορεί να μετατρέψει για έναν ασθενή που δυσκολεύεται να καταπιεί μία κάψουλα, το φάρμακό του σε εναιώρημα ή υπόθετο ή να ετοιμάσει μία κρέμα ή αλοιφή για δερματολογική χρήση.
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που οι φαρμακοποιοί προσαρμόζουν συνταγογραφημένα φάρμακα.
  • Για ενήλικες ή παιδιά που είναι αλλεργικοί σε συγκεκριμένα έκδοχα  μπορεί να γίνει τροποποίηση, ώστε να παρασκευαστούν φάρμακα χωρίς χρωστικές και συντηρητικά (ουσίες που συνήθως προκαλούν αλλεργίες)
  • Κάποιες μορφές φαρμάκων μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους. Με την έγκριση του θεράποντα γιατρού, ο φαρμακοποιός μπορεί να προσαρμόσει την περιεκτικότητα ενός φαρμάκου ή να αλλάξει την μορφή του έτσι ώστε να είναι πιο εύληπτο , ή να προσθέσει κάποια γεύση για να είναι πιο ευχάριστη η λήψη του.
  •   Πολλά φάρμακα μπορούν να τροποποιηθούν . Οι φαρμακοτεχνικές συνταγές είναι ιδανικές για ασθενείς που απαιτούν ιδιαίτερες δόσεις ή μορφές και συνήθως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι είναι οι κατηγορίες ασθενών που επωφελούνται περισσότερο από αυτές.
slider shadow decorarive image